dilluns, 28 de juny de 2010

formentera 2010


formentera és una illa mediterrània i municipi que forma part de l'arxipèlag balear. juntament amb l'illa d'eivissa i diversos illots forma les anomenades illes pitiüses.

l'illa de formentera és l'illa habitada de menor mida de les balears i la més meridional. es troba situada al sud de l'illa d'eivissa, de la qual està separada per un canal de 3,6 km. el seu punt més proper a la península ibèrica és dénia (alacant), a 65 km.

compta amb 69 km de litoral, plens de platges i penya-segats de gran bellesa. es tracta d'una illa gairebé plana, i la seva alçada màxima de 192 metres (la mola). el clima és suau, amb una temperatura mitjana anual de 18,6 graus centígrads i 2.883 hores de sol anuals de mitjana. la vegetació, de tipus mediterrani, combina zones dunars amb boscos de pi, savina i matoll.

al nord de l'illa es troben diversos illots deshabitats, els més importants dels quals són espalmador (d'unes 240 ha) i espardell (de 60 ha).

sant francesc de formentera és el municipi més important de l'illa i on es concentren les administracions públiques. a la savina és on es troba el port del mateix nom, única via d'accés a l'illa. la indústria principal és el turisme, que explota les paradisíaques platges de l'illa: illetes, llevant, es arenals, mitjorn, cala saona, etc.

3 comentaris:

Xavier ha dit...

buffffffffff

PASTAFANGS ha dit...

Una abraçada gran des de Can Bateria, Roger!!
Ja saps, al costadet de Formentera :) La veritat és que les Pitïuses encara són un recer mediterrani paradisíac (...enganxen una miqueta, oi?)
Bon estiu!!
Eli

rogerbcn ha dit...

Gràcies Eli!!!! que be saber de tu i que encara funciona "Can Bateria"...
menys mal que podem fer una escapada prop d'aquí en un lloc tan fantàstic.
records i fins aviat!