divendres, 19 de novembre de 2010

diwali
El Diwali (també Divali, Deepavali o Deepawali) és una festa religiosa coneguda també com el «festival de les llums», que celebren membres de diverses religions a l'Índia, com l'hinduisme, el budisme, el sikhisme i el jainisme.

Durant el Diwali, celebrat un cop l'any, la gent estrena noves robes, comparteix dolços i fa explotar petards i focs artificials. És l'entrada del nou any hindú, i una de les nits més significatives i alegres de l'any.

És una de les festivitats religioses més entranyable perquè permet agermanar a totes les persones d'una manera molt especial, i per això també és celebrada per musulmans, cristians i sikhs.

Les cases es netegen de forma especial i s'adornen amb diversos motius i làmpades d'oli o espelmes que s'encenen al capvespre. És usual celebrar un dinar de saborosos plats i dolços, fer regals a les persones properes i familiars, els focs artificials i els jocs. És el moment per a renovar els llibres de comptes, fer neteja general, reemplaçar alguns estris de la llar i pintar i decorar per a l'any entrant. És tradició que la deessa afavorirà de forma especial als que es reconciliïn amb els seus enemics.

En aquesta festa es farà un passi de les fotografies del meu viatge per Àsia amb música.
Esteu convidats!!!