divendres, 5 de febrer del 2010

negombo

aquest matí després d'anar de compres amb la família he agafat el tren per anar a negombo. estaré per aquesta zona fins dimarts dia 9 que he d'estar a colombo per recollir la visa de l'índia.

negombo és una ciutat d'uns 65.000 habitants, està aproximadament a 37 km al nord de colombo. es troba a la desembocadura de la llacuna de negombo, a uns 7 km de l'aeroport de bandaranaike. negombo té un petit port, i la seva economia es basa principalment en el turisme i els seus segles de la indústria pesquera, encara que també es produeix canyella, ceràmiques, i estris de llautó.

els pescadors de la llacuna de negombo viuen en la pobresa extrema en petites aldees de palla de palma a la vora de l'aigua.

durant generacions, la llacuna ha proporcionat als pescadors amb un subministrament abundant de crancs, gambetes i moltes de les espècies natives de peixos, però amb l'inici de l'escalfament global d'aquestes fonts d'aliments han disminuït.

des del començament de la colonització europea, el municipi de negombo té una majoria dels catòlics romans, juntament amb els budistes, els hindús i musulmans. negombo s'ha donat el nom de "petita roma. "agurukaramulla pansal" és un famós temple budista que hi ha a la zona.

7 comentaris:

Xavier ha dit...

Impagable, ni t’ imagines tot el que agraeixo que comparteixis les teves experiències.
Gràcies altre cop Roger.
Per aquí fa un parell de dies que se sent olor d’una propera primavera, encara que ens queden segur alguns dies de fred.
Las violetes i el narcisos treuen el nas fora al jardí, i les tortugues surten una estoneta a prendre el sol.
Una abraçada nanno.

rogerbcn ha dit...

gràcies a tu, ets molt amble.

estem a 6 de febrer...primavera?
ei no!!! us toca passar fred!!!!!

Xavier ha dit...

Avui fa dia esplèndid. Un vermut et a la terrassa , sol , cel blau, quatre musclos,i un parell de gambes i una copeta amb gel. Un luxe.
La primavera s’ apropa, no en tinguis dubtes. Deu ser per el canvi climàtic, ja fa olor.

Anònim ha dit...

hey roger:

Encara que a Barcelona no he seguit molt de prop la teva vida i no hem tingut massa contacte, aqui tinc la impressió de estar en contacte amb tu diariament. M'encanta llegir el que escrius i veure les maravelloses fotos. Seguiré entrant... i moltes gràcies per que gràcies a tu tenim a l'abast una mirada preciosa i interesant d'alquesta part de món. Petons. Lola (Girona)

rogerbcn ha dit...

Gràcies Lola pel teu missatge, em fa molta il.lusió.

trobo a faltar el teu motlle on cuinava els meus pastissos de pastanaga....

fins aviat

karinkova ha dit...

Te hecho de menos en el Gym, Rambo y Juanito preguntan por ti. Ahora amanece mas pronto,pero a mi me sigue costando llevgar a tus horarios... de hecho hace mucho que no voy. En fin Roger ¿ya te alimentas bien? mira que tu eres muy flaquito... Besos gordos y sigue haciendo estos maravillosos reportajes.
karin

rogerbcn ha dit...

karin!!! también echo de menos esas mañanas...faquito sigo...igual engordo con los besos gordos...

mil besos!