dissabte, 9 de gener del 2010

colombo
















les noies s'han anat i demà arriben a casa.
estic sol i se'm fa una mica estrany, estic acostumat a comentar-ho tot i ara no tinc a qui dir-li ... ostres! mira això.
també m'he rigut molt però ara comença una nova etapa del viatge.
colombo és una ciutat molt contaminada i sorollosa, per al meu gust és lletja i difícil de moure's a peu.
la gent és amable i si veus algú que t'observa et sonriuen sempre.
es veu molt poc occidental.
demà o passat demà marxo al sud.

és la capital administrativa de Sri Lanka. Colombo és una ciutat amb una barreja d'arquitectura moderna, edificis colonials i ruïnes i una població de més de 600.000 habitants. el nom "Colombo", li va ser donat pels colonitzadors portuguesos el 1505, i es creu que es deriva de la paraula cingalesos Kolon Thot, que significa "Port sobre el riu Kelani". també s'ha suggerit que el nom podria estar relacionat amb la paraula cingalesos Kola-amba-Thota que significa "Port amb frondosos arbres de mango ".

a causa del seu gran port natural i la seva posició estratègica sobre les rutes comercials marines que uneixen l'Est i l'Oest, fa més de 2000 anys que els comerciants coneixen de la seva existència. no obstant això, la ciutat recentment va ser designada capital de l'illa de Sri Lanka, quan aquesta va ser cedida a l'Imperi Britànic el 1815, i va mantenir la seva condició de capital quan la nació es va independitzar el 1948. el 1978, quan les funcions administratives van ser traslladades a Sri Jayawardenepura Kotte, Colombo va ser designada capital comercial de Sri Lanka.

igual que moltes altres ciutats, l'àrea urbana de Colombo s'estén més enllà dels límits administratius, incloent altres nuclis urbans i municipis. La zona central de la ciutat allotja la majoria de les oficines corporatives, restaurants i llocs d'oci de Sri Lanka. entre els llocs famosos de Colombo es troben el parc Galle Face, el Parc Viharamahadevi, i el Museu Nacional

4 comentaris:

Xavier ha dit...

Desprès de dies grisos i ploraners avui em vist la llum del sol.
Sol que no escalfa però dona vitalitat d’esperit. Fred sec poc habitual als nostres paratges.
A casa s’ha esta calentet i còmode. Diuen que dema las temperatures tornaran afer una forta davallada. Ja te aquestes coses l’hivern.
Gracies per compartir el teu viatge i permetre que gaudim des dels teus ulls i de les teves paraules un camí que probablement molts no podrem fer mai. Es altra manera de viatjar i m’agrada.
Una forta abraçada Roger.

migé ha dit...

sobre tu comentario: colombo és una ciutat molt contaminada i sorollosa, per al meu gust és lletja i difícil de moure's a peu
digo: bienvenido a Asia del Sur - lo siento guapo - tendrás que acostumbrarte
fuerte abrazo

ana ha dit...

hola roger, guapooooo!!!!!!!!!
estoy ya en Barajas.... esperando el vuelo a Barcelona
No sabes lo que nos pasó en Doha!!! Tatiana nos llevó a ver el partido de Rafa Nadal, que fuerteee!!! bueno, ya hablamos por email

un placer compartir estos días contigo
como bien dices, ahora comienza otro viaje para ti. Ya sabes, "free flow" jajajaa ;)

un abrazo al corazón
ana

rogerbcn ha dit...

xavier: gràcies! sempre volem el que no tenim...amb la calor que fa aquí veig idílic estar a caseta calentet amb fred a fora.

michel: es verdad...estoy en ello

ana: bueno... ¿que más tiene que pasar? gracias otra vez por decirdir acomañarme estos primeros dias, mañana lunes por la mañana me voy en bus al sur. besos, abrigate y si mañana vas a yoga dales besos a todos!!!